Ние тествахме най-популярни
серуми за мигли
2024

СЕРУМ ЗА МИГЛИ DIY/Направи си сам/

Нищо не дава по-голямо удовлетворение от създаването на собствена козметика за красота. Създаването на своъ собствен, персонализиран серум за мигли не е трудно. Отпуснете се и продължавайте да четете.

Необходимите съставки

Добрите съставки правят серума за мигли ефективен. Думата „добър“ не се отнася до скъпи, най-висок клас екстракти от екзотични плодове, а за натуралните такива. Натуралните растителни съставки подхранват фоликулите на миглите и овлажняват миглите, което ги прави лъскави, здрави и дълги. Домашните серуми за мигли не са толкова ефективни, колкото тези, които може да се купят като те не съдържат минерали и им липсват някои основни витамини, затова лечението трябва да продължи по-дълго. Цикълът на миглите живот издържа до 150 дни, което се равнява на времето, което ние трябва да използваме нашия серум за мигли.

Можете да създадете списък на съставките на базата на вашите предпочитания и нужди. Най-популярните от тях са рициново масло, което стимулира фоликулите и увеличава циркулацията на кръвта. Използване на рициново масло може да предизвика странични ефекти, което е потъмняване. В този конкретен случай, този ефект би бил много желателен и никой няма да се оплаква от него. Следващите съставки, които би трябвало да се използват са екстракт от алое вера (антибактериално и противовъзпалително), кокосово масло (проникването да се закрепи и осигурява дълбока хидратация), бадемово масло (прави миглите лъскави и гладки), зехтин, масло от жожоба, витамин Е (ускорява растежа на миглите и може да се купи в течна форма).

НоуХау

Маслата трябва да се смесват с малко количество Petroleum за по-плътна консистенция, така че серума за мигли да може да достигне до миглите по-добре. Вие трябва да смесите всички съставки много внимателно и да изсипете сместа в малка бутилка. Рециклирането на старата ви спирала и четка може да е добра идея. Уверете се, че сте почистили всички инструменти с топла вода и сапун преди повторно използване. Домашните серуми за мигли не съдържат никакви консерванти; следователно, важно е да се поддържат най-високи хигиенни стандарти при използване и съхранение. Маслата може да се разграждат в рамките на няколко месеца, така че трябва да използвате вашия серум за мигли не повече от 3 месеца. Дръжте тубата плътно затворена на тъмно, студено място. Дръжте го далеч от деца, освен ако не искате да спретнат потенциалната бъркотия.