Ние тествахме най-популярни
серуми за мигли
2024

ПОЛЗИТЕ И ПОТЕНЦИАЛНИТЕ РИСКОВЕ НА СЕРУМА ЗА МИГЛИ

Съществува ли козметичен продукт без странични ефекти? Ние ще се опитаме да разработим този въпрос за серумите за мигли.

ПРЕДИМСТВА НА СЕРУМА ЗА МИГЛИ

Голямото предимство на повечето серуми за мигли е фактът, че те съдържат естествени съставки. Растителните екстракти подобряват цялостното състояние и подхранват миглите, без да причиняват никаква вреда на чувствителна област на кожата на очите. Списъкът на съставките е бил съответно изготвен за целите на конкретния серум за мигли. Повечето от продуктите, предлагани на пазара, са безопасни и могат да бъдат използвани от хора, които носят контактни лещи, и тези, които са били подложени на химиотерапия.

Ефикасността и бързите резултати са следващите ползи от използването на серум за мигли за разлика например от използване на масла. Някои производители гарантират, че първите резултати ще са видими само след две седмици на системното използване. Първият месец е времето, когато миглите са подхранени и хидратирани. Удължаване и сгъстяване на миглите обикновено може да се наблюдава през следващите седмици на лечението.

Прилагането на серум за мигли не трябва да предизвиква никакви проблеми. Повечето от продуктите имат течна консистенция и те трябва да се прилагат по линията на миглите с помощта на една малка, остра четка. Други серуми за мигли са предвидени със спиралоподобна четка за мигли, чрез която серума се полага равномерно, започвайки от корените към краищата на миглите.

КАКЪВ Е ПОТЕНЦИАЛНИЯ РИСК ОТ ПОЛЗВАНЕ НА СЕРУМ ЗА МИГЛИ?
Въпреки че серумите за мигли са богати на природни съставки, има риск да не се понася някоя от тях. Реакцията на алергия е общ проблем, когато става въпрос за подхранващи продукти. Кожата около очите е много тънка и чувствителна. Ако се развие алергична реакция на нашата китка определено няма да е толкова болезнено и дразнещо като тази, която ще имаме за окото. За да се избегнат някои от тези обратни ефекти е препоръчително да се направи тест за поносимост на серума за мигли на гърба на китката. В случай, че има някакво зачервяване или сърбеж, ние знаем, че не си струва да го използваме, тъйкато кожата на окото ни ще реагира по същия начин или по-лошо.